Siglo Cero, Pox

Siglo Cero, Pox

Wat is POX?

Pox is een voorouderlijke en ceremoniële Maya-drank. Het is gemaakt van vier verschillende soorten maïs (wit, geel, rood en zwart), suikerriet en tarwe. Het is een boeiende drank van grote culturele betekenis vanwege het gebruik ervan in Tzotzil / Maya-ceremonies. Dankzij de uitstekende kwaliteit, unieke ingrediënten en de aard van zijn categorie, creëert Siglo Cero Pox een speciale en eeuwige band met degenen die het drinken.


Siglo Cero Pox is een 100% Mexicaans merk.

Inheems in de staat Chiapas, werd Siglo Cero's Pox geboren met het doel een klein deel van de grote culturele rijkdom die men kan vinden in de wortels van de regio te verzamelen en bloot te leggen. Zijn meesterstoker is een pox producent van de zevende generatie en zijn missie is om het originele recept te behouden, evenals de kwaliteit van dit ambachtelijke product dat al honderden jaren wordt geproduceerd. Siglo Cero is erop gericht om hun klanten een Pox van de hoogste kwaliteit in het productieproces te bieden, en zo het originele recept te cultiveren dat al eeuwen wordt gebruikt


Hoe wordt Pox geproduceerd?

Eerst wordt het  suikerriet geplet en het sap wordt opgevangen. Het sap wordt vervolgens gekookt totdat het verdampt, wat resulteert in de productie van een vast geheel suikerriet genaamd "piloncillo". Afzonderlijk worden de tarwezemelen in een houten vat van 240 liter geplaatst, dat vervolgens van dichtbij wordt gevuld met bronwater. De witte suiker, de “piloncillo” en 4 soorten gedroogde maïs worden vervolgens toegevoegd. Natuurlijke fermentatie duurt 10 tot 18 dagen. Het gefermenteerde mengsel wordt vervolgens verplaatst van de houten vaten naar koperen ketels. De ketels worden verwarmd door het gebruik van brandhout en het mengsel wordt uiteindelijk dubbel gedestilleerd. Het eindproduct is gebalanceerd op 42,2% alc / vol. U wilt het hele productieproces onder de loep nemen?


Waar komen de ingrediënten vandaan?

De witte, rode, gele en zwarte maïs, evenals de tarwezemelen, worden lokaal verbouwd in de gemeenschap van San Juan Chamula in de staat Chiapas, Mexico, waar de distilleerderij is gevestigd. Het bedrijf koopt deze ingrediënten op natuurlijke en biologische wijze in bij lokale boeren die ze in kleine percelen planten. Zowel het hele suikerriet (dat wordt gebruikt om de "piloncillo" te maken) als de witte suiker zijn afkomstig van een lokaal bedrijf in Venustiano Carranza, Chiapas, dat gespecialiseerd is in de teelt en transformatie van suikerriet voor de productie en commercialisering van suiker in op 100% natuurlijke wijze.

Share by: